Wie en waarom ?

Welkom op de berenfietsroute,

een fietsritje door duurzaam Heusden-Zolder.

Waarom Beer op een fiets op zoek gaat naar een eeuwig mooie wereld.

Ik ben Beer van Het Berenhuis en sta bekend om mijn nieuwsgierige neus.

Toen ik voor het eerst hoorde over ‘Duurzame Ontwikkelingsdoelen’ dacht ik dat het een nieuwe honingsoort was. Misschien is dat nog niet zo gek, want honing is zoet en strelend, lieflijk en melodieus.

Is dat niet precies zoals de aarde zou moeten zijn?

Ik leerde dat de Duurzame Ontwikkelingsdoelen dromen van zo’n wereld in het niet eens zo verre jaar 2030.

Dit straffe actieplan -17 Sustainable Development Goals, gekoppeld aan 169 doelen- wil ervoor zorgen dat er geen armoede meer is en dat onze planeet nog een oneindigheid kan verder draaien.

Er is nog werk bij de vleet, maar er zijn ook al heel wat pientere mensenkinderen die een pluim verdienen. Net als beren denken ze eerst na en gaan dan aan de slag. Gewoon doen en tonen dat het kan.

Ik fietste door Heusden-Zolder en ontdekte een stel helden die ontwikkelingsdoelen waarmaken. Allemaal anders en uniek, maar allemaal met dezelfde droom.

Spring op je fiets en laat je inspireren door hun ideeën. Trap langs bospaden en veldwegjes en ontdek duurzaam Heusden-Zolder.

Laat het smaken, geuren en kleuren zoals honing.

 

Deze fietsroute is een initiatief van Art 27 vzw/Het Berenhuis, trots ondersteund door de Nationale Loterij en met de duurzame groeten van alle stopplaatsen op de route.

NL_logoJpeg_edited.jpg

#IedereenteltMee

logo berenhuis met tekst.png
Logo art27-1x.png