top of page

About Us

Samen de bijna vergeten kennis herontdekken.

Het geheime genootschap van de bijna vergeten kennis.

Een open zoektocht naar de betekenis en bruikbaarheid van analoge kennis in een wereld waar algoritmes het steeds meer overnemen van de mens.

Elke dag wordt de wereld overspoeld met nieuwe kennis, terwijl er heel wat oude kennis verloren dreigt te gaan. Sommige oude kennis blijkt in coronatijden plots weer bruikbaar omwille van haar zelfredzame inhoud en daarbij horende vaardigheden. Met dit project zoeken we bijna vergeten kennis en handigheden die plots weer goed van pas komen in momenten van onthaasting, zelfreflectie en drang naar authentieke beleving.

We laten ons inspireren door "encyclopedische kennis", voorwerpen, verhalen en zienswijzen, gevonden op erfgoedplaatsen. Gezonde nieuwsgierigheid stimuleert ons om verder te zoeken naar oorsprong en gebruik. Daarnaast zetten we de stap naar hedendaagse varianten en soortgelijke kennis in andere landen. Samen met kunstenaars brengen we ons onderzoek tot leven, met als centrale vraag: ‘Wat als…?’

Welkom bij het geheime genootschap van de bijna vergeten kennis, een intergenerationeel en intercultureel gezelschap dat analoge en digitale vaardigheden met elkaar verbindt.

Het project startte in januari 2021 en loopt tot december 2022.

Amost forgotten knowledge_by Herwig Nule
bottom of page